Győrfi Ipari Mikroelektrotechnikai Kft.

D&B D-U-N-S® szám: 86-071-9269
Ipari elektronika javítás Ipari elektronika javítás

Elektronikai javítás, Szakszerviz

Elektronikai javítás és szakszerviz szolgáltatás

Gyártófüggetlen elektronikai szakszerviz szolgáltatás

Gyártófüggetlen elektronikai szakszerviz szolgáltatás helyszínen illetve szakszervizünkben történik. Azon kevés szolgáltató közé tartozunk, akik fontos feladatuknak tekintik a helyszíni javítást, jelen vagyunk egyaránt az élelmiszeripar, gyógyszeripar és a nehézipar területen. Szakembereink a hiba megállapítása után lehetőség szerint azonnal megkezdik annak elhárítását.

Helyszíni hibaelhárítást, javítást, felújítást és modernizálást vállalunk a teljesség igénye nélkül

 • kombinációs mérlegek, mérlegfejek (pl. Ishida, Yamato)
 • zsákoló és kombinációs mérlegek (pl. Bilwinco)
 • az iparban található bármilyen mérleg, mérlegfej javítása
 • csomagológépek (pl. Rovema, Bosch)
 • fémdetektáló berendezések (pl. Loma)
 • térfogat adagolók, töltőberendezések
 • vertikális és horizontális élelmiszeripari csomagológépek
 • gyártótól és felhasználótól független többfejes kombinációs mérlegek

Kiszállási díjaink: 105 Ft/km + ÁFA + 12.980 Ft/óra + ÁFA
A Magyar Pékszövetség tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk a műhelymunkákra és a kiszállási óradíjból.

(Az esetleges kiszállási útiköltség összegére nem vonatkozik. Egyéb kedvezményekkel nem összevonható. Normál óradíj helyszíni kiszállás alapján.)

Ügyeleti szolgáltatás

Készenléti szolgáltatásunk keretében, szerződött partnerünk hibabejelentését követően, szerviz szolgálatunk rövid határidőn belül megkezdi a helyszínen a hibát kiváltó okok műszeres felderítését és elhárítását.

A megfelelő műszerezettség ellenére is a legtöbb esetben szükség van a meghibásodást okozó eszköz elektronikai szaklaborban történő hibafeltárására, hiszen az eszközök szakszerű vegyszeres tisztítását, az elektronikák panelszintű javítását, tesztelését csak itt tudják elvégezni.

Panelszintű javítását vállaljuk:

 • PLC-k, HMI monitorok, touch monitorok
 • Operátor panelek
 • Érintőkijelzők
 • Tápegységek
 • Vezérlőkártyák
 • CNC-elektronika, robotelektronika
 • Frekvenciaváltók, szervomotorok (szervohajtások)
 • Fémdetektorok

Eszközjavítás előzetes egyedi árajánlat alapján.

Sürgősségi bevizsgálási szolgáltatás

Elsőbbségi bevizsgálás az eszköz beérkezésétől számított 24 órán belüli hibafeltárás, hibamegállapítás (75 000 Ft + ÁFA, mely függetlenül a bevizsgálás eredményétől kiszámlázásra kerül). Ha ezután kérik a javítást, arról külön árajánlatot adunk.
Megrendelés esetén az alkatrész függvénye a javítás gyorsasága, melyről tájékoztatjuk a javítási árajánlat megküldésekor.

Elektronikai javítás és szakszerviz szolgáltatás Elektronikai javítás és szakszerviz szolgáltatás Elektronikai javítás és szakszerviz szolgáltatás

HMI, PLC, touch monitorok javítása, szervizelése, karbantartása

A Győrfi IM Kft szakemberei különböző típusú monitorokat, érintőképernyőket, HMI egységet javít (LCD, Plazma). A hiba forrása általában a túlkopás, sérülés a helytelen használat miatt, törés. Ezek beszerzése drága vagy már az elavultság miatt nem lehetséges. Cégünk képes ezeket megjavítani, illetve kedvező áron cserélni, akár raktárkészletünkön keresztül.

Tapasztalt szaktechnikusaink különböző típusú PLC egységek javítását végzik. Az elavult, elhasználódott processzorokat, tápegységeket felújítják, kicserélik, tisztítják majd funkcionálisan letesztelik, javítás után új állapotba kerülnek.

Amikor egy nyomtatott áramkör rossz, a felhasználók gyakran a csere lehetőségéhez fordulnak, de ez nem minden esetben lehetséges, mivel drága vagy elavult. Szakszervizünkben a tapasztalt mérnökeink megbízhatón és költséghatékonyan tudják a javítást végezni, az alkatrészeket akár raktárkészletünkből akár speciális beszállítóktól szerzik be. Gyakran úgy végzik szakembereink a javításokat, hogy nincsenek információnk a hiba okáról, illetve kapcsolási rajz. Ennek ellenére magas színvonalon képesek a hibás áramkört a kiégett sorokat javítani és a hibás alkatrészeket cserélni.

HMI, PLC, touch monitorok javítása, szervizelése, karbantartása HMI, PLC, touch monitorok javítása, szervizelése, karbantartása HMI, PLC, touch monitorok javítása, szervizelése, karbantartása HMI, PLC, touch monitorok javítása, szervizelése, karbantartása

Frekvenciaváltók, szervomotorok, szervohajtások, fénykapuk javítása, szervizelése, karbantartása

Több éves tapasztalat alapján nagy biztonsággal javítunk lágyindítókat, frekvenciaváltókat, szervomotorokat, szervohajtásokat. Mivel ezen eszközök sokszor szennyezett környezeti levegőnek, illetve nagy melegnek vannak kitéve, ezért fontos az időszakos átvizsgálásuk, javításuk, tesztelésük.

Frekvenciaváltók, szervomotorok, szervohajtások, fénykapuk javítása, szervizelése, karbantartása Frekvenciaváltók, szervomotorok, szervohajtások, fénykapuk javítása, szervizelése, karbantartása Frekvenciaváltók, szervomotorok, szervohajtások, fénykapuk javítása, szervizelése, karbantartása

Vezérlőkártyák javítása, szervizelése, karbantartása

Sok esetben az ipari számítógép és a különböző hozzárendelt eszközök közötti kapcsolat egyáltalán nem vagy hibásan működik. Szaktechnikusaink a vezérlőkártyákat is javítani tudják, majd tisztítják és tesztelik, élettartamát hosszabbítják. Hibás, javíthatatlan kártyát kedvező áron beszerezzük, programozzuk.

Vezérklőkártyák javítása, szervizelése, karbantartása Vezérklőkártyák javítása, szervizelése, karbantartása Vezérklőkártyák javítása, szervizelése, karbantartása

CNC és robotelektronika javítása, szervizelése, karbantartása

Szerviz technikusaink rendszeresen végeznek javítási és szervizelési feladatokat különböző típusú CNC vezérlésű gépeken. Az általunk javított szerszámgép javítás általában nagy költségmegtakarítást eredményez partnereinknek, hiszen nem kell új eszközt vásárolnia. Egyedi megelőző karbantartási diagnosztikánk által képzett szakembereink az alkatrészek avultságát megvizsgálják, majd javaslatot tesznek ezek az alkatrészek cseréjére. A CNC vezérlésben található kötéseket, kondenzátorokat, reléket és egyéb alkatrészeket szükség esetén kicserélik, amelyekből nagy raktárkészlettel rendelkezünk.

Robot elektronikai berendezések javítása rendkívül versenyképes árakon történik, javítás után a berendezéseket mindig tesztelik és csak így kerülnek vissza partnereinkhez. Szintén megelőző karbantartást is végzünk robot elektronika területén. Elégedettségi és javítási rátánk a 90 %-t meghaladják.

CNC és robotelektronika javítása, szervizelése, karbantartása CNC és robotelektronika javítása, szervizelése, karbantartása CNC és robotelektronika javítása, szervizelése, karbantartása

Temperáló berendezések javítása, szervizelése, karbantartása

Optimális temperálással kb. 30%-kal rövidebb ciklusidő érhető el. Ezzel növekszik a gépkapacitás, a megtakarítás.
Kollégáink azon dolgoznak, hogy hatékonyabbá tegyék a gépek működését. A hőátadást rontó szerves, és szervetlen anyagok lerakódása a temperálócsatornákban a berendezés meghibásodásához vezet. Fontos a megelőző karbantartás, a rendszeres átvizsgálás, mellyel megelőzhető a meghibásodás.
Javítás során technikusaink ezeket a műveleteket is elvégzik.

Temperáló berendezések javítása, szervizelése, karbantartása Temperáló berendezések javítása, szervizelése, karbantartása Temperáló berendezések javítása, szervizelése, karbantartása

Ipari tápegységek javítása, szervizelése, karbantartása

A Győrfi IM Kft vállalja egyfázisú és háromfázisú tápegységek javítását. Szervizcsapatunk modern műszerekkel a tápegységeket bevizsgálják, ellenőrzik a kondenzátorok állapotát, a nem teljes kapacitással működő, rövid időn belül meghibásodó alkatrészeket javítják, vagy a megelőző karbantartás részeként kicserélik.

Ipari tápegységek javítása, szervizelése, karbantartása

Jeladók és encoderek javítása, szervizelése, karbantartása

Tapasztalt elektrotechnikusaink minden típusú jeladó egységet javítanak, ezek közé tartoznak az abszolút és a lineáris kódolók. Mivel ezek működési rendszere elég bonyolult partnereink sokszor kérnek segítséget a meghibásodott eszköz hibájának megoldásában. Amennyiben a jeladón belüli hibát sikerül feltárni, úgy egy részegységet kell csak kijavítani. Amennyiben az eszköz javítása nem gazdaságos illetve egyáltalán nem javítható, úgy javaslatot teszünk egy új jeladó beépítésére.

Jeladók és encoderek javítása, szervizelése, karbantartás Jeladók és encoderek javítása, szervizelése, karbantartás

Folyamatirányító rendszerek javítása, szervizelése, karbantartása

A Győrfi IM Kft már 20 éve foglalkozik folyamatirányító rendszerek javításával, telepítésével. A folyamatirányító rendszerek telepítésénél tapasztalt szakmérnökeink végzik a gyenge- és erősáramú elosztószekrények kábelezését, szerelését, a mérőkörök kalibrálását, helyszíni beüzemelését. Teszteljük az analóg és a digitális áramköröket, az elromlott vagy elavult alkatrészeket javítjuk, illetve cseréljük raktárkészletünkből vagy beszállítóktól. Üzembe helyezés előtt teszteljük, illetve kérésre kalibráljuk a rendszert.

Folyamatirányító rendszerek javítása, szervizelése, karbantartása Folyamatirányító rendszerek javítása, szervizelése, karbantartása Folyamatirányító rendszerek javítása, szervizelése, karbantartása

Élelmiszeripari fémkeresők, röntgenek javítása, szervizelése, karbantartása

A Győrfi IM Kft. gyártófüggetlen szakszervize a hazai nehéz-, gyógyszer- és élelmiszeriparban található valamennyi fémdetektor javítását, ellenőrzését és kalibrálását elvégzi. Komplett szolgáltatást nyújtunk a hiba feltárásától kezdve a hiba elhárításáig és a mérési jegyzőkönyvek kiadásáig. A Győrfi IM Kft által készített jegyzőkönyveket hivatalosan csatolhatják gépeik minőségbiztosítási dokumentációihoz!

Az ellenőrzések célja:

 • a rosszul beállított fémkeresők kiszűrése
 • magas üzembiztonság
 • állásidők csökkenése
 • termékminőség biztosítása
 • költséghatékony üzemeltetés

Fémdetektorok javítása szakszervizünkben

Teljes mechanikus átvizsgálás, az elöregedett, elhasználódott alkatrészek cseréje, csapágyazások elvégzése. Elektronikai tápegységek, vezérlő panelek ellenőrzése, hibás elemek javítása, felújítása.

Fémdetektorok helyszíni bevizsgálása, kalibrálása

A fémdetektor mechanikus és elektronikus működésének ellenőrzése, mérési sorozatok elvégzése.

Kalibrálási jegyzőkönyv elkészítése, észrevételek megbeszélése.

Fémdetektorok ütemezett karbantartása

Fémdetektorok időszakos, ütemezett (negyedéves, féléves, éves) karbantartása. Elektronikus működés ellenőrzése modern oszcilloszkópos műszerekkel, mechanikus, mozgó alkatrészek hőkamerás bevizsgálása. Igény szerinti konfigurálások elvégzése, kalibrálások, jegyzőkönyv készítése. Karbantartási szerződés keretében végzett munkáinkra kedvezőbb díjat számítunk fel.

Élelmiszeripari fémkeresők, röntgenek javítása, szervizelése, karbantartása Élelmiszeripari fémkeresők, röntgenek javítása, szervizelése, karbantartása Élelmiszeripari fémkeresők, röntgenek javítása, szervizelése, karbantartása

Támogatott gyártók

Allen-Bradley ABB Baldor AEG Baumuller Bilwinco Bosch B&R Ceia Cintek Danfoss Elmo Fanuc Ishida KEB Kinco Kollmorgen Lenze Loma Matsui Mitsubishi Electric Nord Omron Parker Rovema Sick Siemens Tamagawa Yamato